Чернівці можуть зекономити 70 млн. грн.

Чернівці дивують, Чернівці chernivtsi-city.com змушують задуматись. Це місто, що постійно приймає нетрадиційні рішення, які вигідні лише йому. Йому, тобто громадянам міста. Так, як повідомляють Чернівці з посиланням на pogliad.ua, 22 вересня відбудеться сесія міськради, де буде розглядатися питання про реструктуризацію боргів водоканалу міста. А борги не малі: близько 150 млн. грн. за 25 років незалежності набігло. Загалом така ситуація в багатьох містах України, тому уряд вирішив оновити борги, щоб підприємства могли далі повноцінно працювати та надавати послуги. За даною постановою місту необхідно буде заплатити лише 67,5 млн. грн. протягом 5 років. Щомісячний платіж – 1 млн. 200 тис. грн. Тому місту треба буде визначитись чи воно готове йти на таку угоду. Адже треба буде платити на 70 млн. менше. Як вважає мер міста, Чернівці стали містом, яке відмовилось від закупівлі нових тролейбусів за кошти європейських фінансових структур, і тому не хотілось би стати містом, яке відмовилось списати 70 млн. боргів за електроенергію.

Тим більше, що далі водоканал має сплачувати 95 % вартості за спожиту електроенергію до моменту підписання договору, виконувати умови договору та забезпечувати 100-відсоткову оплату за спожиту електроенергію.

Олексій Каспрук зазначає, що тому рішення неприйняте на минулій сесії роботи ради про наданні підприємству допомоги в 4 млн. грн. тепер виноситься на голосування. А загалом водоканал за 2017 р. отримав від міста 26 млн. грн. допомоги. Такі рішення були прийняті у зв’язку з тим, що змінюються ринкові умови функціонування комунальних підприємств, а тому змінюється і законодавство.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.